Najbolji sprej za nos, Coldisept nanoSILVER, najčešća pitanja

Najčešća pitanja

COLDISEPT sprej za nos apsolutno ne sadrži sastojke koji su štetni po zdravlje. Bezbedan je, ne iritira sluzokožu i ne zadržava se u telu. COLDISEPT je registrovan kao medicinsko sredstvo klase I, i bezbedan je za korišćenje. Odobren je od strane ALIMS-a (Agencije za lekove i medicinska sredstva Srbije pod brojem 515-02-00353-21-006 od 01.02.2022. kao i CinMED ( Institut za lekove i medicinska sredstva Crne Gore pod brojem 2070/22/463-1611).

COLDISEPT sprej za nos je potpuno bezbedan i ne iritira sluzokožu nosa. Preparat se ne zadržava u telu i  registrovan je kao medicinsko sredstvo I klase (apsolutno bezbedan za korišćenje). 

COLDISEPT sprej za nos štiti od bakterija, virusa i gljivica pomoću nano koloidnog srebra koje se sastoji od malih srebrnih nanočestica promera 5 nanometara. Njihova uloga je da zaustave dalji razvoj i razmnožavanje patogena kao i da zaustave upalu sluzokože nosa i grla (protivupalni efekat). Antimikrobno svojstvo nano čestica srebra su rezultat mehanizma baziranog na uništenju bakterijske opne odnosno inaktivacije virusa i zaustavljanje njegovog razmnožavanja. Za razliku od drugih preparata koji se uglavnom sastoje od jonskog srebra odnosno koloidnog srebra, koje je visoko reaktivno i ekstremno nestabilno, srebrne nanočestice COLDISEPTA su potpune i inertne tako da ne stupaju u hemijsku interakciju sa drugim komponentama. Takođe, COLDISEPT sprej za nos ima dokazano snažno antibakterijsko (uključujući i bakterije otporne na antibiotike) i antivirusno svojstvo delujući na širok spektar bakterija, virusa i gljivica. Chondrus crispus (Irska mahovina ili Crvena alga) zajedno sa mineralnim solima formira zaštitini sloj - sloj u vidu gela na sluzokoži koji je štiti od virusa, bakterija i drugih fizičkih i hemijskih faktora. Vlaži i umiruje upaljenu sluzokožu i time pospešuje regeneraciju uz otklanjanje osećaja peckanja i bola.

Ima produženo antimikrobno delovanje na sluzokoži više nedelja i meseci u zavisnosti od uslova. Može da se koristi duži vremenski period zbog njegove bezbednosti.

COLDISEPT sprej za nos daje rezultate odmah, odnosno ima brzo dejstvo.

Nano koloidno srebro koje se nalazi u COLDISEPT spreju za nos sastoji se od malih srebrnih nanočestica promera 5 nanometara. Njihova uloga je da zaustave dalji razvoj i razmnožavanje patogena, kao i da zaustave upalu sluzokože nosa i grla (protiv upalni efekat). Antimikrobno svojstvo nano čestica srebra su rezultat mehanizma baziranog na uništenju bakterijske opne odnosno inaktivacije virusa i zaustavljanje njegovog razmnožavanja. Za razliku od drugih preparata koji se uglavnom sastoje od jonskog srebra odnosno koloidnog srebra, koje je visoko reaktivno i ekstremno nestabilno, srebrne nanočestice COLDISEPTA su potpune i inertne tako da ne stupaju u hemijsku interakciju sa drugim komponentama. 

COLDISEPT sprej za nos nije lek već medicinsko sredstvo klase I.

COLDISEPT sprej za nos nije homeopatski lek.

Sprej za nos | Kapi za nos

Sedam prednosti preparata Coldisept

Sprej za nos | Može se koristiti dugo, bez rizika od zavisnosti Može se koristiti dugo, bez rizika od zavisnosti
Sprej za nos | Jak antibakterijski i antivirusni efekat Jak antibakterijski i antivirusni efekat
Sprej za nos | Uklanja osećaj suvoće i iritacije nosne sluzokože Uklanja osećaj suvoće i iritacije nosne sluzokože
Sprej za nos | Regeneriše oštećenu sluzokožu nosa Regeneriše oštećenu sluzokožu nosa
Sprej za nos | Ne izaziva peckanje i ne izaziva alergije Ne izaziva peckanje i ne izaziva alergije
Sprej za nos | Produženo delovanje od više nedelja i meseci Produženo delovanje od više nedelja i meseci
Sprej za nos | Deluje na uzrok a ne samo na simptome Deluje na uzrok a ne samo na simptome

COLDISEPT

Sprej za nos

Indikacija: infektivni, atrofični ili alergijski rinitis; sinuzitis; kod upotrebe preparata koji oštećuju sluzokožu nosa.

(kompletna lista indikacija je data u upustvu za upotrebu)

Prednosti:

Sprej za nos | nanoSILVER čestic srebra deluju na glavne uzroke bolesti nanoSILVER čestice srebra deluju na glavne uzroke bolesti
Sprej za nos | Zaštita od virusa i bakterija Zaštita od virusa i bakterija
Sprej za nos | Pomaže obnovu sluzokože* Pomaže obnovu sluzokože*
Sprej za nos | Ne sadrži alkohol i antibiotike Ne sadrži alkohol i antibiotike

Aktivne komponente: nanokoloidno srebro, ekstrakt Chondrus crispus (karagenan), mineralne soli.

Upustvo za upotrebu
Sprej za nos | COLDISEPT

Sprej za nos | Kapi za nos

Činjenice o nano česticama

Danas se nanotehnologija aktivno koristi u medicini jer otvara nove mogućnosti u lečenju različitih oboljenja.4-5

Nanotehnologija se smatra “ključnom tehnologijom 21. veka”.6

Zbog svojih antibakterijskih i antivirusnih svojstava nanomaterijali su najčešće korišćena alternativa antibioticima i antivirusnim lekovima.7-12

Jedni od najčešće korišćenih nanomaterijala u medicini su srebro i bakar.6

Antibiotske osobine srebra i bakra poznate su i proverene decenijama. Tehnologije koje omogućavaju upotrebu nanočestica ovih metala menjaju pristup u lečenju mnogih bolesti.4-12

Coldisept sadrži nanočestice srebra u formi nanopločica koje dozvoljavaju lako prijanjanje na različite površine uključujući bakterije i viruse.14

Coldisept nanočestice srebra zajedno sa Chondrus crispus extraktom* formiraju zaštitni sloj koji prevenira prodiranje infekcije.13

Zaštitni sloj nije samo barijera za viruse i bakterije, već vrši stimulaciju regeneracije sluzokože.13

Zbog nanočestica srebra, Coldisept se može smatrati alternativom standardnim metodama lečenja bakterijskih i virusnih infekcija uha, grla i nosa.4-12

Sprej za nos | Činjenice o nano česticama

Sprej za nos | Blog

Saznajte zašto je Coldisept sprej za nos najbolji prirodni lek za lečenje virusnih i bakterijskih upala nosa i sinusa

Lek za sinuse Sprej za nos | Sprej za nos | Lek za sinuse

Prehlada i grip izazvani virusima čine do 90% infektivnih bolesti koje muče ljude hladnijem periodu godine. Neretko se kod ljudi tokom ovog perioda javljaju razni problemi sa sinusima. Pitate se postoji li lek za sinuse koji će vam pomoći da se trajno rešite problema? Pročitajte kako Coldisept sprej za nos deluje preventivno da ne dođe do infekcije sinusa i gornjih respiratornih organa.

Kapi za nos - potreba ili loša navika? Sprej za nos | Sprej za nos | Kapi za nos loša navika

Koristite kapi za nos duže vreme i pitate se da li je to neophodna terapijska opcija ili loša navika? Da li ste možda postali zavisnik od korišćenja kapi za nos? Kako da se odviknete od korišćenja određenih nezdravih kapi za nos? Coldisept je novi sprej za nos sa jonima srebra koji je baziran na prirodnim sastojcima koji će Vam pomoći da se odviknete od korišćenja kapi za nos.

Zavisnost od kapi za nos Sprej za nos | Sprej za nos | Zavisnost od kapi za nos

Da li ste imali priliku da se upoznate sa ljudima koji stalno sa sobom nose bočicu s kapima za nos? Jeste li primetili da takve ljude hvata panika kada im kapi za nos nisu pri ruci? Psihička zavisnost koju stvara prekomerno korišćenje kapi za nos kasnije prerasta u fizičku zavisnost jer što se više kapi ukapavaju, njihova delotvornost kraće traje i manje je izražena. Posledice prekomernog korišćenja mogu biti ozbiljne.

Sprej za nos | Napomene

Antibakterijski, antivirusni i protivupalni efekat su osobine nanočestica srebra prema kliničkim studijama 1, 2, 3; regenerativni efekat na sluzokožu nije povezan sa Coldisept kapima za uši.

Napomene

NAPOMENE:

1. Martinez-Castanon GA, Nino-Martinez N, Martinez-Gutierrez F, Martinez-Mendoza JR, Ruiz F; Synthesis and antibacterial activity of silver nanoparticles with different sizes; J. Nanopart. Res.(2008) 10:1343–1348.

2. F. Pilaquinga et al. Silver nanoparticles as a potential treatment against SARS-CoV-2: A review. WIREs Nanomed Nanobiotechnol. 2021.

3. Kenneth K Y Wong et al. Further evidence of the anti-inflammatory effects of silver nanoparticles. ChemMedChem. 2009 Jul;4(7):1129-35

4. Shizhu Chen et al. Nanomaterials in medicine and pharmaceuticals: nanoscale materials developed with less toxicity and more efficacy . E ur. J. Nanomed . 2013; 5(2): 61 61–79.

5. Hassan A Hemeg et al. Nanomaterials for alternative antibacterial therapy. International Journal of Nanomedicine 2017:12 8211 8211–8225.

6.  Jolanta PulitPulit-Prociak et al. Silver nanoparticles – a material of the future…? Open Chem., 2016; 14: 76 76–91.

7. Stefania Galdiero et al. Silver Nanoparticles as Potential Antiviral Agents. Molecules 2011, 16, 8894 8894-8918.

8. Rai M, Yadav A, Gade A; Silver nanoparticles as a new generation of antimicrobials; Biotechnol . Adv.(2009) 27:76 76–83

9. Ahamed M, AlSalhi MS, Siddiqui MKJ; Silver nanoparticle applications and human health; ClinClin. ChimChim. Acta . (2010) 411:1841 1841–18481848.

10. Morones JR, Elechiguerra JL, Camacho A, Holt K, Kouri JB, Ramirez JT, Yacaman MJ; The bactericidal effect of silver nanoparticles; Nanotechnology (2005) 16:2346 2346–2353.

11. Linlin Wang et al. The antimicrobial activity of nanoparticles: present situation and prospects for the future. IntIntJ NanomedicineNanomedicine.2017; 12: 1227 1227–1249.

12. Vallet Vallet-Regí M. et al. Nanomaterials as Promising Alternative in the Infection Treatment. Int. J. Mol. Sci. 2019, 20(15), 3806.

13. Uputstvo za pacijente Coldisept Throat spray, Coldisept Nasal spray.

14. Nano Koloid 2020. https://nanogrp.com/

15. A.Pechinka et al. Acute respiratory diseases: Questions of clinical diagnostic and treatment (lecture). UMJ, 5(79), 2010.

Coldisept je medicinsko sredstvo za lečenje a više informacija je dato u uputstvu za upotrebu.

PRE UPOTREBE: pročitati uputstvo! O nameni i neželjenim reakcijama na medicinsko sredstvo posavetujte sa lekarom ili farmaceutom. Coldisept sprej za nos 20 ml. Rešenje o registraciji 515-02-00353-21-006 od 01.02.2022. važi do 01.02.2027. Proizvođač: ARKONA Laboratory of Dental Pharmacology Grzegorz Kalbarczyk, Nasutuv 99S, 21-025 Nemce, Poland. Proizvedeno u EU za: Alpen Pharma AG, Bern, Switzerland. Ovlašćeni predstavnik proizvođača: Alpen Pharma doo Beograd (Zvezdara), Ulcinjska 13, sprat 4, stan 10, 11050 Beograd, Republika Srbija Trudnice i deca ispod 6 godina mogu da koriste proizvod samo pod medicinskim nadzorom. Proizvod može biti korišćen duži vremenski period bez rizika od zavisnosti, neželjenih efekata ili komplikacija. Bilo koji ozbiljni incident koji se javio u vezi sa medicinskim sredstvom treba da bude prijavljen proizvođaču i nadležnom organu zemlje u kojoj pacijent živi.

Dozvolite sebi da slobodno dišete

Sprej za nos | Dozvolite sebi da slobodno dišete
Sprej za nos | Poručite vaš COLDISEPT već danas! Proizveden i razvijen u Švajcarskoj

Poručite vaš

COLDISEPT

već danas!

Gde da kupite
Sprej za nosGde da kupite? Sprej za nosPoručite online