Zavisnost od kapi za nos, probajte najbolji sprej za nos, Coldisept, prirodni lek za zapušen nos

Sprej za nos | Zavisnost od kapi za nos

Zavisnost od kapi za nos

Da li ste imali priliku da se upoznate sa ljudima koji stalno sa sobom nose bočicu s kapima za nos? Jeste li primetili da takve ljude hvata panika kada im kapi za nos nisu pri ruci? Psihička zavisnost koju stvara prekomerno korišćenje kapi za nos kasnije prerasta i u fizičku zavisnost jer što se više kapi ukapavaju, njihova delotvornost kraće traje i manje je izražena.

Neželjeni efekti kod prekomernog korišćenja kapi za nos

Kod prekomernog korišćenja kapi za nos, odnosno zavisnosti od kapi postoji niz neželjanih efekata kao i kod drugih lekova. Moguće je da se javi tahikardija (ubrzan rad srca) ili bradikardija (usporen rad srca), kao I povećanje ili sniženje telesne temperature, proširenje ili suženje očnih zenica.

Pojava neželjenih efekata i simptoma zavisi od toga koji je deo autonomnog nervnog sistema više nadražen, a kada se ovi simptomi jave obavezno treba prekinuti sa korišćenjem kapi. 

Medikamentozni rinitis ili zavisnost od određenih kapi za nos nije retkost. Posledica je zloupotrebe lokalnih vazokonstriktora. Istraživanja su pokazala da se čak 9% pacijenata javlja na pregled otorinolaringolozima ili alergolozima zbog zavisnosti od kapi za nos. Problemima su podjednako su pogođena oba pola, najčešće u dobu od 18 do 45 godina.

Kako sprečiti zavisnost od kapi za nos?

Jedino ispravno rešenje traženje prirodnih sredstava koja ne izazivaju zavisnost i čija upotreba ne može da proizvede neželjene efekte i nuspojave. Vreme je da se upoznate sa prirodnim sprejem za nos Coldiseptom.

Prirodno rešenje za zapušen nos

Iskustva pokazuju da dugotrajna upotreba raznih sprejeva za nos, koje nazivamo dekongestivima, dovodi do oštećenja sluznice i trepljastog epitela koji ima veliku fiziološku ulogu. Sva ova stanja zahtevaju kompleksniji pristup a pre svega upotrebu efikasnog a bezbednog sredstva koje nam pomaže u borbi protiv neprijatnih simptoma, Coldisept sprej za nos je prirodno rešenje problema.

Coldisept sprej za nos deluje preventivno jer štiti sluznicu i na taj način sprečava nastanak bolesti, a ako je došlo do prodora mikroorganizama i do oboljevanja, on uništava izazivače bolesti.

Inovativnim sredstvima u borbi protiv hladnih dana i infekcija gornjih respiratornih organa uz pomoć Coldisept spreja.

Kako Coldisept štiti nos?

Coldisept sprej za nos štiti od bakterija, virusa i gljivica pomoću nano koloidnog srebra koje se sastoji od malih srebrnih nanočestica promera 5 nanometara. Njihova uloga je da zaustave dalji razvoj i razmnožavanje patogena kao i da zaustave upalu sluzokože nosa i grla (protivupalni efekat).

Antimikrobno svojstvo nano čestica srebra su rezultat mehanizma baziranog na uništenju bakterijske opne odnosno inaktivacije virusa i zaustavljanje njegovog razmnožavanja. Za razliku od drugih preparata koji se uglavnom sastoje od jonskog srebra odnosno koloidnog srebra, koje je visoko reaktivno i ekstremno nestabilno, srebrne nanočestice Coldisept su potpune i inertne tako da ne stupaju u hemijsku interakciju sa drugim komponentama.

Takođe, Coldisept sprej za nos ima dokazano snažno antibakterijsko (uključujući i bakterije otporne na antibiotike) i antivirusno svojstvo delujući na širok spektar bakterija, virusa i gljivica. Chondrus crispus (Irska mahovina ili Crvena alga) zajedno sa mineralnim solima formira zaštitini sloj - sloj u vidu gela na sluzokoži koji je štiti od virusa, bakterija i drugih fizičkih i hemijskih faktora. Vlaži i umiruje upaljenu sluzokožu i time pospešuje regeneraciju uz otklanjanje osećaja peckanja i bola.

Da li Coldisept sprej za nos sadrži sastojke koji su štetni po zdravlje?

Coldisept sprej za nos apsolutno ne sadrži sastojke koji su štetni po zdravlje. Bezbedan je, ne iritira sluzokožu i ne zadržava se u telu. Coldisept je registrovan kao medicinsko sredstvo klase I, i bezbedan je za korišćenje. Odobren je od strane ALIMS-a (Agencije za lekove i medicinska sredstva Srbije pod brojem 515-02-00353-21-006 od 01.02.2022. kao i CinMED ( Institut za lekove i medicinska sredstva Crne Gore pod brojem 2070/22/463-1611).

Sprej za nosGde da kupite? Sprej za nosPoručite online