Sinusi, lek, najbolji sprej za nos, Coldisept, prirodni lek za zapušen nos

Sprej za nos | Lek za sinuse

Lek za sinuse

Prirodno rešenje za zapušen nos i problem sa sinusima

Po mnogim istraživanjima, do 90% infektivnih bolesti u ovom hladnijem periodu godine čine prehlada i grip koje su izazvane virusima. Nisu retke ni bakterijske infekcije koje mogu biti samostalne, ali često predstavljaju dodatnu komplikaciju virusnih infekcija kada se treba boriti udruženim snagama i protiv virusa i protiv bakterija.

Simptomi od strane nosa su prvi koje osetimo jer je sluznica nosa prvo i glavno mesto reakcije na hladnoću i ulaska mikroorganizama. Dolazi do zapušenosti nosa koje sa sobom povlači otežano disanje i neophodnost disanja na usta, zatim je prisutna sekrecija koja je u početku vodena i bistra ali ukoliko se ne raguje pravovremeno i ispravno može biti obilna, gusta, žuto zelena, sluzava.

Neretko su simptomima zahvaćeni i sinusi, bilo da se radi o akutnoj infekciji ili o aktiviranju hroničnih problema sa kojima se pacijent bori duži vremenski period i ne nalazi trajno rešenje. Situaciju kod hroničnog sinuzitisa, zapaljenja sinusa koje dugo traje, dodatno komplikuje oslabljen imunitet usled česte izloženosti izazivačima, najčešće u kolektivima kao što su vrtići, škole ili radno okruženje.

Koji su pravci delovanja kako bi se pomoglo pacijentu u borbi protiv infekcije i simptoma kao što su zapušenost nosa, sekrecija i problemi sa sinusima?

Sa jedne strane nameće se zaključak da se infekcije mogu sprečiti jačanjem imuniteta, ali i kada bi se sluznica nosa prekrila i tako bilo onemogućeno da virusi i bakterije uđu u organizam i pokrenu infekciju. Moderna medicina bazirana na prirodnim fenomenima daje odgovor i za ovaj problem. Coldisept sprej za nos je inovativno rešenje za ove probleme gde se naučnim radom došlo do moderne formulacije koja kombinuje nano koloidno srebro, mineralne soli i irsku mahovinu. Ova tri sastojka u kombinaciji stvaraju zaštitni sloj preko sluznica nosa sprečavajući ulazak patogena u organizam a sa druge strane nano koloidno srebro se uspešno bori protiv virusa, bakterija i gljivica.

Dolazimo do zaključka da Coldisept sprej za nos deluje preventivno jer štiti sluznicu i na taj način sprečava nastanak bolesti, a ako je došlo do prodora mikroorganizama i do oboljevanja, on uništava izazivače bolesti.

Iskustva pokazuju da dugotrajna upotreba raznih sprejeva za nos, koje nazivamo dekongestivima, dovodi do oštećenja sluznice i trepljastog epitela koji ima veliku fiziološku ulogu. Sva ova stanja zahtevaju kompleksniji pristup a pre svega upotrebu efikasnog a bezbednog sredstva koje nam pomaže u borbi protiv neprijatnih simptoma, Coldisept sprej za nos je prirodno rešenje problema.

Inovativnim sredstvima u borbi protiv hladnih dana i infekcija gornjih respiratornih organa uz pomoć Coldisept spreja.

Kako Coldisept štiti nos?

Coldisept sprej za nos štiti od bakterija, virusa i gljivica pomoću nano koloidnog srebra koje se sastoji od malih srebrnih nanočestica promera 5 nanometara. Njihova uloga je da zaustave dalji razvoj i razmnožavanje patogena kao i da zaustave upalu sluzokože nosa i grla (protivupalni efekat).

Antimikrobno svojstvo nano čestica srebra su rezultat mehanizma baziranog na uništenju bakterijske opne odnosno inaktivacije virusa i zaustavljanje njegovog razmnožavanja. Za razliku od drugih preparata koji se uglavnom sastoje od jonskog srebra odnosno koloidnog srebra, koje je visoko reaktivno i ekstremno nestabilno, srebrne nanočestice Coldisept su potpune i inertne tako da ne stupaju u hemijsku interakciju sa drugim komponentama.

Takođe, Coldisept sprej za nos ima dokazano snažno antibakterijsko (uključujući i bakterije otporne na antibiotike) i antivirusno svojstvo delujući na širok spektar bakterija, virusa i gljivica. Chondrus crispus (Irska mahovina ili Crvena alga) zajedno sa mineralnim solima formira zaštitini sloj - sloj u vidu gela na sluzokoži koji je štiti od virusa, bakterija i drugih fizičkih i hemijskih faktora. Vlaži i umiruje upaljenu sluzokožu i time pospešuje regeneraciju uz otklanjanje osećaja peckanja i bola.

Da li Coldisept sprej za nos sadrži sastojke koji su štetni po zdravlje?

Coldisept sprej za nos apsolutno ne sadrži sastojke koji su štetni po zdravlje. Bezbedan je, ne iritira sluzokožu i ne zadržava se u telu. Coldisept je registrovan kao medicinsko sredstvo klase I, i bezbedan je za korišćenje. Odobren je od strane ALIMS-a (Agencije za lekove i medicinska sredstva Srbije pod brojem 515-02-00353-21-006 od 01.02.2022. kao i CinMED ( Institut za lekove i medicinska sredstva Crne Gore pod brojem 2070/22/463-1611).

Sprej za nosGde da kupite? Sprej za nosPoručite online