Lek za alergijski rinitis, najbolji sprej za nos, Coldisept, prirodni lek za zapušen nos

Alergijski rinitis | Sprej za nos Coldisept

Alergijski rinitis

Alergijski rinitis i lečenje

Alergijski rinitis ili alergijsko curenje iz nosa je uobičajeni problem tokom letnjih meseci, posebno zbog povećane koncentracije polena u vazduhu.

Alergijski rinitis je stanje koje uzrokuje upalu nosne sluznice usled preosetljivosti na određene alergene. Simptomi alergijskog rinitisa mogu varirati u intenzitetu i trajanju, a neki od najčešćih su:

  • Zapušen nos (nazalna kongestija) - ovo je čest simptom alergijskog rinitisa. Osoba može imati osećaj začepljenosti nosa, otežano disanje kroz nos i smanjen nivo mirisa.
  • Curenje iz nosa (rinoreja) - nosna sluznica može proizvoditi više sluzi nego uobičajeno, što dovodi do neprestanog curenja iz nosa. Sekret može biti bistar ili može imati boju, u zavisnosti od prisutnosti infekcije.
  • Kijanje (sternutacija) - osobe sa alergijskim rinitisom često doživljavaju učestalo i naglo kijanje kao reakciju na prisutnost alergena u nosnoj šupljini.

Nano srebro i njegova upotreba kod alergijskog rinitisa

Nano srebro u Coldisept spreju za nos može pružiti određene koristi kod alergijskog rinitisa. Evo nekoliko načina na koje nano srebro može pomoći:

  • Antimikrobno dejstvo: nano srebro ima antimikrobna svojstva i može pomoći u suzbijanju različitih mikroorganizama, uključujući bakterije, viruse i gljivice. Alergijski rinitis često dovodi do iritacije nosne sluznice, što može povećati rizik od infekcija. Nano srebro u spreju za nos može pomoći u suzbijanju ovih mikroorganizama i smanjiti rizik od infekcije.
  • Protivupalno dejstvo: nano srebro takođe ima protivupalna svojstva. Kod alergijskog rinitisa, dolazi do upale nosne sluznice usled imunološkog odgovora na alergene. Nano srebro može pomoći u smanjenju upale i time olakšati simptome kao što su zapušen nos, curenje iz nosa i svrab.
  • Smanjenje alergijs-ke reakcije: Istraživanja su pokazala da nano srebro može imati imunomodulatorno dejstvo, tj. može regulisati imunološki odgovor organizma. To može doprineti smanjenju prekomernog imunološkog odgovora na alergene i smanjiti simptome alergijskog rinitisa.

Važno je napomenuti da nano srebro nije lek za alergijski rinitis i ne može trajno izlečiti ovu bolest. Međutim, može pružiti olakšanje simptoma i doprineti smanjenju upale i rizika od infekcija.

Sprej za nosGde da kupite? Sprej za nosPoručite online